Срутище затисна мъж в колата му

68- годишен мъж от Мадан оцеля по чудо, след като подпорна стена се стовари върху колата му. Проливните дъждове активизираха редица свлачища в региона, а разчистването им продължи през целия ден. Хасан Дрянков бил сам в автомобила, когато внезапно от ската на една от улиците полетели тонове кал, камъни и бетон.

“Чу се силен трясък. Паднаха две големи парчета. Излязох от колата. Извадих голям късмет”, разказа мъжът пред NOVA.

Пенсионираният миньор сподели, че ако в колата е имало друг човек, е нямало да оцелее.

В Смолян едно от децата, които пострадаха, след като свлачище се сторави върху къщата на семейството му, беше изписано от болница. Трите семейства, които живеели в постройката, остават на улицата.  Общината предложи на пострадалите семейства временно да ги  настани в апартаменти от Резервния фонд, но те отказаха.

“Няма да отидем с толкова деца, само да стане беля. Ще си останем тук в нашите стаи. Детето е с три счупени ребра”, каза Асен Райчев. 

“Ще бъдат подсигурени материали от първа необходимост –  врата, прозорец”, каза зам.-кметът на Община Смолян Мариана Цекова. 

В града е организирана дарителска кампания за пострадалото семейство, което сега се нуждае от дрехи за децата.

Междувременно, придошлите води отнесоха подпорна стена покрай реката в квартал “Райково”. Полицията отцепи улицата за движение, тъй като водата може да подкопае пътя и да стигне до близките къщи.

С щетите от бедствието се борят днес и в смолянското село Момчиловци. Заради поройните валежи на няколко места пропадна пътят за Мугла. А тонове срутила се скална маса го затвори напълно.

След бедствието в Смолянско най-големи са пораженията по инфраструктурата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *