Срязаха лентата на модернизираната Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог

В 11:30 часа официално се извърши церемония по повод успешното приключване на проект за модернизиране и подобряване на енергийната ефективност в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог.

Проектът осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в основната сграда и общежитието на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог, учебна среда в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на учебния процес. Освен прилагането на мерки за енергийна ефективност, чрез проекта бе закупено оборудване за кухнята в общежитието, както и оборудване и техника, необходими за провеждане на учебните практики и демонстрации.

В конферентната зала на училището се проведе заключителната среща между ръковоството на ПГ по МСС гр.Разлог, учители и кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова председател на Общински съвет – гр. Разлог, заместник-кметът по икономическите и правни въпроси в Община Разлог – Иван Гюров и инж. Ваня Илиева – директор на Дирекция „Инвестиционни дейности, благоустройство и екология” в община Разлог.

На дадената пресконференция, инж. Красимир Герчев подчерта, че образованието е сред приоритетите в програмата на управление. „В съвременното общество, образованието е социална реалност, защото е пряко свързано с интересите на обществото и силно мотивиращо общината и ръководството на училището да осигури качествена образователна услуга. Инвестициите в образованието постигат целта си – резултатите от обучението стават по-добри, учениците демонстрират по-добри постижения”, каза още инж. Красимир Герчев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *