Станишев дипломира дъщеря си, Моника завърши медиен бизнес в Шанхай

Повод за гордост имат Сергей Станишев и съпругата му Моника. Доведената дъщеря на бившия премиер се е дипломирала преди броени дни.

Моника, която носи името на своята майка и е от първия ѝ брак с банкера Венцислав Йосифов, е завършила едно от най-престижните учебни заведения в цял свят – Нюйоркския университет в Шанхай, Китай. Там младата девойка е следвала специалност „Медиен бизнес“ заедно с деца гении от всички континенти. Междувременно доведената щерка на Станишев изучавала и китайски език,пише “Ретро”.

На дипломирането си тя не блеснала в скъпа рокля и лъскави бижута, а предпочела по-неглиже тоалет от черен панталон и дантелен топ. Заедно с колегите ѝ от випуск 2021 на престижния ВУЗ дефилирали пред всички преподаватели, роднини и приятели, облечени в лилави тоги и с черни абсолвентски шапки. Не се знае дали семейството на Моника е присъствало лично на тържеството по връчването на дипломата ѝ, тъй като са изключително ангажирани. През по-голямата част от годината Станишев и жена му живеят в Брюксел, където е неговата месторабота. Моника обаче редовно пътува до родината, тъй като пък нейният бизнес е тук. Между България и Белгия раснат и двете им общи деца – Дария и Георги. Те са страшно привързани към своята по-голяма сестра Моника, която редовно споделя снимки от общите им семейни ваканции и пътувания. Малчуганите имат и по-голям брат. Той също е дете на Йосифова от първия ѝ мъж и носи името на баща си – Венцислав. Венци-младши, подобно на сестра си, учи в престижен ВУЗ – университета в Бостън, Америка.

Там той следва специалност „Икономика и финанси“ и през 2022 г. ще завърши официално бакалавърската си степен. От професионалната му биография се вижда, че редовно стажува в големи банкови институции в Щатите. Докато сестра му Моника е решила да се прибере и установи в България, той е увлечен от американската мечта и много рядко кракът му стъпва на родна земя. Сърцето му обаче е пленено от българка, с която имат връзка от доста време.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. Пурко

  Защо не учат в Москва тия хора? Братя славяни, освободители, а и тате номер 2 е учил там!

  Отговори
 2. Читател

  Е, така са децата на ДРУГАРИТЕ, учат в престижни вузове с високи такси…..Бедните да го ….д….т.
  То и на Корнелия синът и завърши и работи в САЩ….

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *