Стартира акция за събиране пари за протеза на Крум, загубил крака си в катастрофа в Петрич

Два месеца след тежката катастрофа, при която автомобил, шофиран от Георги Попстоянов, помете на тротоара трима младежи и ги рани тежко, е разкрита банкова сметка за събиране на помощ за 18-годишния Крум Николов, който остана с ампутиран крак след инцидента. Банковата сметка е разкрита завчера. Новина бе потвърдена от семейството на пострадалия ученик, който живее в петричкото село Първомай и трябва да е абитуриент в Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“. Паричната помощ е необходима за изготвяне на протеза на Крум.

Кметът на село Първомай Стоян Стойчев е сред първите, отзовали се в трудната ситуация. Той поясни, че в момента обсъжда внасяне на писмено предложение за отпускане на парична помощ от Общински съвет – Петрич за момчето.

Приятели и близки на пострадалото момче, както и всички желаещи могат да се включат с парични средства за пострадалия ученик. Банковата сметка е:

Крум Атанасов Николов, Общинска банка – ФЦ Петрич,

BIC SOMBBGSF,  IBAN BG 34 SOMB 913010642787 01.

Припомняме, че водачът на лекия автомобил Георги Попстоянов бе освободен от ареста в началото на този месец под парична гарация от 5000 лв. и продължава обучението си като дванадесетокласник в петричката гимназия.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *