Стартира кандидатстудентската кампания в ЮЗУ, абитуриенти от Разлог първи се явиха на електронен изпит по български език

С електронен изпит по български език стартира вчера кандидатстудентската кампания в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Сред първите явили се бяха абитуриентите на Разложката професионална гимназия Елена Самарджиева и Гергана Чепкънова, които споделиха, че искат да учат съответно „Бизнес мениджмънт и  предприемачество“ и „Международни отношения“. Дванадесетокласничките от паралелката „Икономическа информатика” на РПГ разказаха, че са учили за изпита като част от подготовката за матурата по БЕЛ и уверено заеха местата си половин час преди началото на препитването.

„Желанието ми е да уча „Публична администрация”, каза Десислава Стоева от Кюстендил, а друга от кандидат-студентките – перничанката Лилия Видоловска, сподели, че се е насочила към предучилищна или начална училищна педагогика.

Изпитът стартира в 11 часа и кандидат-студентите имаха на разположение 1 час /60 мин./, за да се справят с електронния тест, при който резултатите се обявяват веднага.    

Електронните изпити в Югозападния университет ще се провеждат всеки работен петък до 12 юни 2020 г. и всеки работен ден от 16 юни до 5 юли 2020 г. Желаещите  могат да се явят на изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика, като за по-голямо удобство на кандидатите са фиксирани две сесии – от 11 и от 14 часа. Първите предварителни писмени изпити са на 21 и 22 март, като срокът за подаване на документи е от 9 до 18 март.

Припомняме, че за предстоящата академична 2020/2021 г. в ЮЗУ се разкриват 3 нови специалности – „Устойчив туризъм“, „Славянски език (руски) и туризъм“ и „Аудио-визуални изкуства в развлекателната индустрия“. Така висшето училище ще обучава студенти по 75 специалности от различни професионални направления и форми на обучение.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Николайко Перник

    Не ви ли прави впечатление, че всички споменати специалности и мераци на потенциалните безработни с “вишо” са все чантаджийски? Мераклии да ги удря чекмеджето в шкембето бол, а няма мераклии за истински професии, които да пълнят магазините и хладилниците. Изводите си направете сами…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *