HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стартира „Месец на фотографията“ 2017 г. в Община Благоевград

„Месец на фотографията“ – 2017 г. ще стартира в Община Благоевград с изложба на местни фотографи. Събитието ще бъде открито на 8 юни /четвъртък/ от 17:30 часа във фоайето на общината. Инициативата е най-мащабното по рода си мероприятие и се провежда в цялата страна. То е под егидата на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“.

Община Благоевград и Съюзът на благоевградските фотографи за четвърта поредна година организират фотоконкурс „Благоевград през погледа на младия фотограф“. Инициативата за конкурса, който се наложи в културната програма на общината се превърна в традиционен, е на кмета на общината д-р Атанас Камбитов и се осъществява с подкрепата на Сдружението на благоевградските фотографи.

Тазгодишния конкурс е под наслов „Контрасти“, каквото е и заглавието на изложбата. Той стартира с откриването на изложбата и ще продължи до 25 юни. Победителите ще бъдат обявени на 28 юни от 17:30 часа във фоайето на Община Благоевград, когато е и закриването на „Месец на фотографията“ – 2017 г. Конкурсът има за цел да разкрие красотата на града, както и интересни моменти от ежедневието на неговите жители и гости. Идеята на конкурса е да бъде стимулирано и насърчено най-вече творческото общество от млади фотографи. Конкурсът е предимно за учащи (ученици и студенти).

В месеца на фотографията стартира и първи от поредица конкурси под общото наименование „НЕЩОТЪРСАЧИ“. Идеята за него е вдъхновена от филма „Силна година“( The Big Year). Целта на фотоконкурсът е да предизвика интерес у младите хора да откриват и изследват заобикалящата ги среда и да изявяват творческите си заложби. Всеки следващ конкурс ще бъде насочен към конкретна научна област(история, география, биология и т.н.).

Настоящата тема „Изследване на миналото“ цели да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности и събития от нашето минало, които са значими за съхраняване на българската идентичност. Не на последно място в месеца на фотографията взимат участие и талантливите ученици от НХГ “Св. Св. Кирил и Методий” които направиха самостоятелна изложба по Европейски проект “Твоят час”.

Очакваме вашите фотографски предложения за фотоконкурса „КОНТРАСТИ“ до 25 юни на посочения електронен адрес:

fotokonkursblagoevgrad@gmail.com

Условия за участие:

В конкурса не се допуска участието на снимки ,които не са декларирани ,че са авторски.

Към снимката трябва да има кратко описание къде точно е заснета.

За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 6 мегапиксела.

Победителите и участниците във финалната селекция са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30см ,тоест във формат JPEG с минимални размери 6 мегапиксела, или приблизително 2000 на  3000  пиксела.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *