Старт на сезона! 350 ловци на съкровища ровиха снега на Бъндеришка поляна с надеждата за голямата награда – автомобил „Ауди”, късметът се усмихна на бившия ски учител от Банско Р. Вишанин

30-годишният бивш ски учител от Банско Радослав Вишанин е късметлията, който тази година спечели чисто нов автомобил Аudi A3 в най-атрактивната игра по време на откриването на ски сезона в Банско – „Ловци на съкровища”. Късметът му донесе сандъче с номер 21, което се падна на младия мъж измежду 350 ентусиасти от цялата страна, включили се в играта.

“Не мога да повярвам. Не го очаквах и още не го осъзнавам”, бяха първите думи на Вишанин, когато разбра какво се крие в ковчежето му. Лично мениджърът на марката за България връчи ключа на късметлията. Радослав Вишанин живее и работи в София, а преди това е бил ски учител в Банско.

Още десетки атрактивни награди бяха скрити под снега на Бъндеришка поляна и зарадваха късметлиите, които ровиха в снега с надежда да си тръгнат с награда.

Час преди старта на играта традиционното демонстрационно спускане на младите надежди от ски клуб „Юлен“ и ски звездите Марк Жирардели и Марио Мат даде старт на сезона. Двамата оглавиха и отборите в играта „Влез в отбора на шампиона”, където се включиха 26 любители на зимните спортове.

По-добро време даде отборът на мажоритарния собственик на „Юлен” Марк Жирардели, който приключи с общо време от 2 мин., 46 сек. и 28 стотни. Най-бърз сред скиорите бе Антон Коюв, който финишира с време от 10 секунди и 60 стотни, изпреварвайки с няколко стотни дори ски легендата Жирардели. Той получи и специалната награда – сезонна карта. Отборът на Марио Мат завърши състезанието с общо време от 3 мин., 8 сек. и 26 стотни.

Хиляди се стекоха в Банско в първия ден от новия сезон. Докато в града през целия ден валя дъжд, горе в планината се изсипа сняг, за радост на децата и любителите на ските. Надежди за спадане на температурите и снежни дни преди Коледа изказа и маркетинг директорът на концесионера Иван Обрейков, който сподели, че сезонът стартира с шест работещи писти.

По време на пресконференцията, дадена на Бъндеришка поляна, отново бе подчертана необходимостта от втора кабина. Тя започна с приветствие от двете ски звезди.

„Чувствам се щастлив, че съм тук този уикенд. Банско е невероятен курорт, разбрах го още през 2011 година, когато дойдох за първи път. Ставаха невероятни състезания. Радвам се да видя толкова много любители на ските тук, в Банско”, сподели Марио Мат.

„Винаги съм щастлив, когато съм в Банско”, каза пък мажоритарният собственик на концесионера Марк Жирардели, който е почетен жител на Банско и всяка година присъства на откриването.

Кметът на Банско Иван Кадев даде уверение, че общината и концесионерът ще продължат да работят заедно за благото на града.

„Ние, като ново ръководство на община Банско, ще продължим приемствеността и ще работим за развитието на спорта и туризма. Убеден съм, че поддържането и развитието на спортната инфраструктура трябва да продължи и това е най-добрият път за общината и хората в нея”, каза Кадев и изказа надежди за още по-големи успехи.

Той допълни, че при срещата му с Марк Жирардели ден преди откриването на сезона са се обединили около мнението да се продължи развитието на ски зоната както технически, така и инженерно. Кадев благодари на Жирардели за това, че е посланик на Банско в спортните среди. Градоначалникът подчерта и важността от провеждането на кръгове от Световната купа в Банско.

Настроението на Бъндеришка поляна не стихна през целия ден. Деня разнообразиха с изпълненията си Ицо Хазарта и „Ъпсурт”.

Сред официалните гости по време на откриването на сезона бяха народните представители Александър Мацурев и Стефан Апостолов, кметовете на Симитли и Белица – Апостол Апостолов и Радослав Ревански, заместник-кметовете на Банско Сашка Въчкова и Костадин Атанасов и председателят на ОбС Димитър Русков.

От планината партито се пренесе в центъра на града, където в следобедните часове жителите и гостите на курорта си хапнаха от гозбите на Ути, който тази година заложи на традиционен бански суджук.

По време на официалната церемония по откриването на зимния сезон кметът Иван Кадев удостои с почетния знак на Банско ски звездата Марио Мат и обяви сезона за открит. В първото си слово като градоначалник той не пропусна да подчертае гостоприемството на банскалии и любовта им към родния град, която заразява туристите и ги кара да се връщат отново в града.

„Всички в Банско очакваме с нетърпение този момент. Той е зареден с много емоции за любителите на белите спортове, с предчувствие за незабравими изживявания за гостите ни. Изпълнен е с надежда за успешен бизнес на хиляди хора, за които зимният туризъм е поминък. Благодаря на Марио Мат и Марк Жирардели, че са с нас и с авторитета си на световни ски легенди утвърждават Банско като топдестинация за зимен туризъм. През зимата в Банско пристигат хора от всички континенти, повечето от тях заради ските. Идвайки тук, откриват, че в този къс от рая природата е била щедра, историята и културното наследство предизвикват уважение и възхищение, но най-голямото богатство са хората. Банскалиите, които толкова много обичаме града си, че са ни мили дори валестите му камъни. И затова няма човек, който, веднъж попаднал под магията на Банско, да не иска да се върне тук отново. С радост ще посрещнем старите си приятели и ще се постараем да спечелим нови. Нека да се поздравим с откриването на новия ски сезон и да си пожелаем да бъде успешен за всички!”, каза Кадев.

Местни самодейци се погрижиха за настроението на стеклите се на площада хиляди хора, където след официалната церемония се извиха дълги, кръшни хора. Пищна заря ознаменува събитието, а подобаващ край на празничния ден дадоха кукерите, които символично прогониха злите сили от курорта.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Spas Velizarov

    Марио Мат и Марк Жирардели са доказателство, че Банско по нищо не отстъпва на световните ски курорти. А пък да се състезаваш в един отбор с тях си е истинско удоволствие за запалянковците на зимните спортове.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *