Старшата сестра в МБАЛ – Благоевград Хр. Йорданова посети два манастира в почивния си ден, зареди се с енергия

Старшата сестра на вътрешно отделение в благоевградската болница Христина Йорданова съчета почивния си ден с посещение на два български манастира – Троянския и Гложенския край Тетевен. Макар само за ден, старшата сестра успя да се заради с положителна енергия от светите места сред красивата природа, а в понеделник тя отново пое служебните си задължения.

„Група благоевградчани, сред тях и хематоложката д-р Весела Попова, отбелязахме настъпването на пролетта и четвъртата седмица на Великия пост, поклонихме се на свети места”, разказа Христина Йорданова.

„Впечатлена съм от Троянския манастир, красивата гледка в полите на Стара планина и брега на река Черни Осъм, сред слънчевите лъчи и свеж въздух са неописуеми. Разгледахме и изложба на керамични изделия в манастирския комплекс, който е добре развит за туристите. Групата посетихме и манастира до село Гложене на 12 км от град Тетевен. Тези места са част от нашата история и ни напомнят, че ние трябва да ги ценим и съхраним за следващите поколения.

А месец април за мен лично е месецът, когато земята се събужда след сковаността от студовете, и нямам търпение при първа възможност да посетя различни красиви места”, заключи старшата сестра Хр. Йорданова.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *