Старшина от запаса Ст. Капланов покани близки и приятели за 80-годишнината си в Яхиново

Председателят на Българския антифашистки съюз в дупнишкото село Яхиново – старшина от запаса Стоил Капланов, посрещна 80-годишния си юбилей с близки и приятели в ресторант в селото. От Чикаго за празника бяха дошли неговата снаха Елена и двете внучки Гергана и Йоана, а внучката му Красимира от дъщеря му Иванка през цялото време снимаше дядо си с неговите приятели за спомен.
Прекрасна песен за своя скъп сват изпя сватята му Йорданка Дотина, а изпълнението й буквално просълзи рожденика. Да уважат Стоил Капланов бяха дошли над 30 негови роднини и приятели, сред които председателката на КТ “Подкрепа” в община Дупница Йорданка Германова и съпругът й, племенникът Иван Милов и др.
Бившият кмет на село Яхиново – старшина от запаса Николай Гогов, който е председател на БСП в селото, със силно емоционално слово поздрави своя приятел. Бившият командир на 35-и противотанков полк в поделението в Самораново о.з. полк. Венцислав Пенев прочете от името на СОСЗР – гр. Дупница поздравителен адрес за рожденика, а председателката на Българския антифашистки съюз Маргарита Иванова му подари от групата от Дупница икона на Света Богородица, която да закриля него и семейството му.
Събитието завърши с обща снимка за спомен на всички присъстващи и с пожелание пак да се съберат в този състав на 100-годишния рожден ден на старшина от запаса Стоил Капланов.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *