Старшията на „Беласица“ С. Симонович: Още сме в началото на пътя, новите от ЦСКА вече са интегрирани в отбора

Саша Симонович пое „Беласица“ в средата на май в период, в който течеше обновление на всички нива при комитите. В ръководството по това време се завърна бившият управител Георги Петров, чиято футболна философия изключва ползването на играчи извън региона, още по-малко на чужденци. По тази причина от отбора беше освободено чуждестранното каре състезатели от Сенегал, Гвинея Бисау и Бразилия. Същевременно по различни причини си тръгнаха и неколцина основни футболисти от миналогодишния формат. Паралелно бяха привлечени опитните Атанас Димитров и Антон Костадинов, и неколцина младоци от армейската школа. За сегашното състояние на тима, целите и перспективите на база моментното кадрово обезпечаване разговаряме със сръбския специалист.

– Г-н Симонович, как видяхте тима си на стадион “Осогово”?

– Постигнахме хубава победа срещу качествен и солиден отбор за стандартите на нашата Трета лига. Полезна контрола при всички случаи, но нищо кой знае какво не се случило, предстои ни още много работа, за да вдигнем нивото според нашите очаквания.

– След като поехте отбора, наредихте 3 загуби, последвани от 2 победи през последната седмица, накъде гледа “Беласица” на Симонович към този момент?

– Нашата генерална цел е да подобрим класирането си в сравнение с миналия сезон. На практика изграждаме нов отбор, доста футболисти от досегашната формация по различни причини напуснаха. Имаме нужда от още няколко попълнения. Доволен съм, че опитен футболист като Атанас Димитров е част от отбора ни. С него защитата ни изглежда по различен начин, младите ни играчи могат да се учат покрай Джаич.

– Добре ли се включи ветеранът Антон Костадинов?

– Да, той е другото ни опитно попълнение. Тони е футболист с огромна рутина и сериозна визитка. Внесе в отбора ни необходимата агресия, от една страна, и спокойствие при възловите отигравания, от друга. Такива футболисти с опит в професионалния футбол или дълъг стаж в Трета лига трябва да привлечем. Едва когато това се случи, можем да мислим за пренастройка на отборните цели. Това може да стане през идния сезон, може да се отложи и за догодина, нека видим как ще тръгне първенството. Паралелно очаквам и младите ни футболисти да израстват със задоволителни темпове.

– Как се представят те досега?

– Новите, които дойдоха от юношеската формация на ЦСКА, в лицето на Крум Николов и Александър Александров, постепенно напипват ритъма, вече са интегрирани в отбора. Последният новодошъл, пак от “Армията” – Росен Петров, видимо е изостанал с подготовката. Срещу “Кюстендил” той получи половин час време за изява на позицията атакуващ халф, но изискванията ни към него са далеч по-високи от това, което показва на този етап. Местните млади, които заварих, също имат добър потенциал, трябва обаче с много труд и постоянство да се стремят да го развиват, за да разчитаме трайно на тях.

– Видно е, че отборът изпитва остра нужда от профилиран футболист, тип централен нападател…

– Така е, надявам се да привлечем футболист с подобен профил в оставащото време. Виждате, че опитваме с ротации в предни позиции, както и с дълбока преса, която е предпоставка за бързи контраатаки, да компенсираме липсата на таран. Хубаво е, че в мачове като последния момчетата направиха доста добри неща в стремежа си да реализират тактическите ни идеи на терена.

– Има проблеми и при вратарския пост с оглед контузията на Кирил Георгиев, но сякаш се въздържате да тествате младия Тошко Димитров?

– Вижте, след трите загуби, в името на укрепването на отборното самочувствие, се наложи да потърсим по-добри резултати в последните две контроли. По тази причина заложихме изцяло на Захари Димитров, който се справя много добре. Все пак се надяваме и Кирчо да се оправи скоро. Що се касае до Тошко Димитров, момчето се готви старателно, тренира добре, ще разчитаме на него, когато се наложи. Вратарският пост е деликатен, трябва повече търпение.

– Добър ли е жребият за есенните мачове за вашия отбор?

– Да, намирам го за такъв, с уговорката, че все пак ще трябва да срещнем всичките останали 17 съперници, а в какъв ред ще се случи това, няма кой знае какво значение. Иначе е добре, че започваме у дома с познат съперник като “Пирин” /Гоце Делчев/, който наскоро победихме. Фактът, че в първите няколко кръга ще премерим сили с трима от новаците в лигата, може да се окаже нож с две остриета. Очакванията на фенове при срещи с подобни съперници са доста високи и нашата задача е да не допуснем елемент на подценяване и да спечелим точките, предварително квалифицирани като задължителни. Всъщност най-важното е ние как ще се подготвим за официалните двубои. Ако всичко при нас е наред, ще сме готови да излезем срещу всеки съперник в групата и да преследваме позитивни резултати.

Разговаря СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *