Старшията на „Вихрен“ Н. Шенсой поиска купата на АФЛ след успеха в Гоце Делчев

Наставниците на „Пирин“ (ГД) и „Вихрен“ изразиха задоволство от турнирния сблъсък за купата на АФЛ помежду им, който бе своеобразен тест за младите футболисти от двата града, които влязоха на смяна през втората част.

„Този мач можеше да го откажем. В смисъл, че участието на четвъртодивизионните клубове в турнира за купата на АФЛ е пожелателно, без да е задължително. Ние обаче виждаме шанс с включването в надпреварата да получим допълнителна възможност да обиграем нашите таланти, които на този етап добиват опит единствено в селските групи. Срещу качествен съперник, какъвто без съмнение е „Вихрен“, натрупахме още самочувствие, от една страна, и сверихме часовниците си – от друга, защото безгрешният ни ход в пиринската бундеслига няма как да ни заблуди. Стана хубав мач, с положения пред двете врати, в студеното време и работния ден дойдоха близо 200 души на стадиона, което също е похвално. Не успяхме да отстраним по-класния си опонент, но пък особено през второто полувреме видях много хубави неща у младите момчета. Да, имаше и напрежение, но това е нормално. Дебют за отбора направи 16-годишният вътрешен халф Мартин Доспатлиев, още неколцина на възраст между 15 и 17 години, които вече имат стаж в „А“ ОГ, се докоснаха до опитните играчи на съперника и пробваха да покажат таланта, който безспорно притежават“, коментира старши треньорът на неврокопчани Димитър Крушовски.

„Пирин“ (ГД) е много симпатичен отбор, но с повече класа успяхме да спечелим областния финал. Вкарахме два гола до почивката, после и трети, попадението на домакините също бе много красиво. Ние също тествахме младоците си. Николай Стойчев за първи път започна като титуляр в зоната на десния бек, пуснахме още няколко момчета от дублиращия отбор, за да почерпят опит с първата формация. След като практически сезонът ни в Югозападната Трета лига през тази кампания е нулев, в турнира за купата на АФЛ се целим високо. Още сме в началото на тази надпревара и се надявам да останем възможно най-дълго в нея, защото искаме да спечелим тази купа, за да получим поне частично удовлетворение и компенсация за грешките, които допуснахме в хода на лятната селекция“, каза старшията на санданчани Наджи Шенсой.

Косоварят потвърди, че крилото Антон Карачанаков официално е част от „Вихрен“, и изрази надежда, че до края на работната есен – 8 декември, още един опитен футболист ще се присъедини към клуба. Паралелно с това се очаква да има и няколко освободени играчи.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *