Старшията С. Симонович остава в „Беласица“, предстоят вътрешни треньорски рокади

Срещата между консултанта на “Беласица” Георги Петров и градоначалника на Петрич Димитър Бръчков най-сетне се случи. Есенцията в резюме от нея е, че общината продължава да стои зад отбора и финансовата издръжка на комитите ще продължи и през следващия сезон.

“Видяхме се и говорихме надълго и нашироко. Изобщо не е стояло на дневен ред да се оттеглим от ангажиментите си към клуба, който е общински преди всичко. Да, в последните дни на месец май имаше известно разочарование, но то беше единствено заради това, че момчетата се издъниха накрая и не успяха да изпълнят генералната цел да влязат във Втора лига, макар че бяха толкова близо. Общината продължава да издържа клуба, Саша Симонович остава начело на щаба на първата формация, предстоят вътрешноклубни рокади на треньорите, но това е работа на ръководството. Подготвят се няколко трансфера, с които тимът да се подсили, след като 4-5 момчета вече напуснаха в посока различни професионални отбори, защото “Беласица” отново трябва да изглежда силен и боеспособен тим, който да респектира съперниците си”, каза Д. Бръчков веднага след срещата.

Атанас Карачоров

“Продължаваме да работим, а рокадите, за които споменава кметът, вероятно са заради липсата на необходимите лицензи на някои наши колеги, което се оказа пречка при “Марек”, след като те влязоха при професионалистите, и иска това да се отстрани превантивно. Събираме се на 28 юни и се захващаме с проблемите, дано съумеем да комплектуваме отбора си според нашите желания, за да можем да отговорим на очакванията”, коментира С. Симонович.

Димитър Бръчков

Един от неговите подопечни, Атанас Карачоров, който през изтеклата седмица официализира преминаването си в “Монтана”, се раздели по твърде емоционален начин в социалните мрежи с “Беласица” и Петрич. “Трудно е да си тръгнеш от там, където те обичат истински, а именно у дома. Искам просто да благодаря на всички, които ми помагаха и подкрепяха във времето, в което носих бяло-червената фланелка, време с безброй емоции и незабравими моменти. На моите съотборници, на кмета и общината, на целия треньорски щаб, на ръководството на “Бела” и, разбира се, на многобройната и вярна публика на отбора. Радвам се, че имах възможността да бъда част от това голямо семейство. Бъдете здрави! Успех! Само „Бела“!”, написа бързакът от петричкото село Чучулигово.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *