Старши треньорът на „Беласица“ взе парата от питката, пропуска зимния старт заради Юлианския календар

Старши треньорът на “Беласица” Саша Симонович пропусна първото зимно занимание на подопечните си и ще се появи в Петрич днес. Причината, оказала се повече от основателна, е, че родината му Сърбия е сред 16-те страни на планетата, в които православните християни празнуват Коледа по стар стил, съгласно Юлианския календар. Саша спази традицията и отбеляза Бъдни вечер на 6-и срещу 7-и януари със семейството си около отрупаната с постни ястия трапеза, а за радост на наставника паричката се падна в неговото парче от коледната питка.

“Финансовият просперитет на практика е гарантиран, щом парата е у мен, остана да си пожелаем здраве и много успехи в личен и професионален план за всички членове на семейството ни, пък и за всички хора по света”, коментира от София предводителят на комитите.

Вчера фамилията на 45-годишния специалист остана в пълен състав, за да почете Коледа както подобава, и от днес Симонович превключва окончателно на вълна “Беласица”, като с бяло-червените му предстои тежката задача да намери пътя към професионалната промоция, до която петричани не са били толкова близо от десетилетие насам.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *