Старши учителят в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ М. Сапунджиева е „Будител на годината” в Дупница

В Деня на народните будители на официална церемония в Общинската художествена галерия беше връчен призът „Будител на годината – Дупница 2019”. Негов носител стана старши учителят по история и цивилизация, и география и икономика в Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница Маргарита Сапунджиева. Тя е завършила висшето си образование във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ във Велико Търново през 1997 г. Има 28-годишен педагогически стаж. От 2001 г. е старши учител в Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница. През 2019 г. е удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Призът „Будител на годината“ на Маргарита Сапунджиева бе връчен от изпълняващия длъжността кмет на община Дупница Олга Китанова. На събитието присъстваха колегите на М. Сапунджиева и директорът на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ Виолета Инкьова.

„Много ми е приятно, че учител от нашето училище е удостоен с тази награда. Честито на г-жа Сапунджиева. Тя е много достоен човек и всеки ден блика от идеи. Тъкмо свърши едно мероприятие и започва следващо, организира децата. Учениците я обичат, боготворят я. Благодарение на нея училището е посланик към Европейския парламент. С многото си мероприятия, които прави в училището, миналата година бяхме удостоени със златна монета „Писменост“, заяви Виолета Инкьова.

„За мен 1-ви ноември винаги е бил празник на светлината. Онази светлинка, която още Паисий Хилендарски запалва в малката полутъмна килия през 1762 г. Тази светлинка българските учители десетилетия наред продължават да поддържат да не угасне. В днешно време е трудно да бъдеш учител, но аз искам да благодаря на моите колеги от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, благодарение на които нашите ученици през всички тези години имат невероятни успехи. Те се дължат на тяхната всеотдайна работа. Искам да благодаря и на ръководството на училището в лицето на г-жа Виолета Инкьова, която е прекрасен мениджър и която винаги е зад моите идеи. Искам да благодаря на моите партньори – НЧ „Ген. Георги Тодоров“ – Дупница, на градската библиотека и музея, с които непрекъснато работим. Защото по този начин успявам да накарам децата да научат малко повече за родната си история, а смятам, че така ще запазят българското в себе си”, каза М. Сапунджиева.

От името на НЧ „Ген. Георги Тодоров 2011“ секретарят Валентина Караганова прочете поздравителен адрес до Маргарита Сапунджиева. Началникът на отдел „Култура, образование и младежки дейности“ в община Дупница Тодор Петков също благодари на М. Сапунджиева за нейната всеотдайна работа.

На церемонията „Будител на годината – Дупница 2019“ имаше и музикална програма. Уредникът на Общинска художествена галерия Катя Йоцова омагьоса присъстващите с изпълнения на пиано, а чаровната ученичка от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ Йоана Югова заедно с музикантите от трио „Авлига“ поздравиха Маргарита Сапунджиева с народна песен.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *