Топ теми

Стерилизиран сос за пица и спагети

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 кг домати
1 кг чушки
1 кг моркови
3 глави лук
1 глава чесън
1 с.л. босилек
1 с.л. риган
300 мл олио
100 г захар или 1 ч.ч. мед
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В дълбока тенджера нарязваме на дребно доматите, чушките, морковите, лука, прибавяме и обелените скилидки чесън, босилека и ригана, наливаме 500 мл вода и слагаме на огъня да ври. След като поври 30-40 минути махаме от огъня и оставяме да поизстине. Прецеждаме в гевгир и отцедената вода изхвърляме, а отцедените домати слагаме в дълбок съд и пасираме с пасатор на пюре. В тава слагаме олиото и загряваме, сипваме доматеното пюре, добавяме захарта и варим до желаната гъстота. Малко преди да свалим от огъня подправяме със сол и черен пипер. Като поизстине пълним в буркани и стерилизираме 10 минути. Използваме соса за пици, спагети, лазаня и други ястия, изискващи доматен сос, също може да се консумира и като лютеница.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *