HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стивън Хокинг: Човечеството бързо да напуска Земята, гибелта му е въпрос на време

Известният британски астрофизик Стивън Хокинг заяви, че човечеството ще трябва да колонизира Марс и Луната през близките 30-50 години. Според него гибелта на човечеството в следствие на астероид, климатични катаклизми или пренаселване на планетата е само въпрос на време.
Ученият направи изказването си по време на провеждания в Норвегия Международния фестивал на науката и изкуствата Starmus IV.
Затова той призовава хората по-бързо да напуснат Земята. “Убеден съм, че хората трябва да напуснат Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически ресурси се изчерпват много бързо”, добави той.
Хокинг смята, че идните 30 години трябва да бъде създадена база на Луната. След това хората трябва да заселят целия Марс, което според него трябва да стане за 50 години. При това хората ще трябва да вземат на другите планети растения, животни, гъби и насекоми.
Хокинг обаче предлага човечеството да не се ограничава само със Слънчевата система, ами да излезе извън нейните предели и да достигне най-близката до нас звездна система Алфа Центавър. Там според него съществува годна за живеене планета Proxima b.
По-рано световноизвестният физик предрече края на света в близк

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *