Стойнето от Дупница в епицентъра на грандиозен скандал в родния футбол, изхвърлили го от стадиона под Аязмото за псувни срещу Херо

Босът на „Царско село“ Стойне Манолов попадна в епицентъра на грандиозен скандал в родния футбол с главно действащо лице наставника на „Берое“ Димитър Димитров-Херо. Бомбата взриви декларацията на Стойнето от Дупница и хората му след загубата от заралии с 0:2. В нея се описва визитата на треньора на гостите в съдийската стая преди двубоя и „психологическата обработка“, на която подложил главния рефер Владимир Вълков и асистентите му. От лагера на „Берое“ контраатакуваха с разкритието, че собственикът на „царете“ има стара вражда с техния клуб.

„Учудващо е търсенето на вина за загубата в съдийските решения. По време на срещата ясно се видя и чу откъде дойдоха нецензурните реплики, викове и коментари към съдийската бригада, треньорския щаб и футболистите на „Берое“. Всички те бяха от страна на Стойне Манолов. С подобни декларации от страна на „Царско село“ се вменява и очерня името на един от най-доказаните наставници в България, както и на нашия клуб. Не е тайна личното отношение на собственика на „Царско село“ към Димитър Димитров. Въпросният не за пръв път си позволява да псува и обижда треньора на „Берое“. Като гост на „Локомотив“ /Пд/ в двубоя на пловдивчани в Стара Загора той си позволи такова поведение и на нашия стадион, след което беше изхвърлен от охраната на ВИП ложите“, написаха заралии.

Версията на „Царско село“ за нахлуването на Херо в стаята на реферите обаче бе потвърдена с подробни детайли от Съдийската комисия при БФС. „Изразяваме своето възмущение от поведението на Димитър Димитров – старши треньор на ПФК „Берое“, който 1 час и 20 минути преди срещата с „Царско село“ си позволи да влезе без разрешение в съдийската стая. Г-н Димитров се обърнал към цялата бригада с думите: „Днес съм силно притеснен от предстоящото Ви съдийство. Знам защо сте тук и какво предстои“. След което се обърнал към главния съдия Владимир Вълков с думите: „Знам кой смени наряда и защо си тук“. След намесата на съдийския наблюдател Йордан Иванов треньорът на ПФК „Берое“ е бил отстранен от съдийската стая, като в този момент все още не е присъствала охраната на мача. СК при БФС ще сезира комисия „Етика и феърплей“ за поведението на г-н Димитров, като се разграничава напълно от изразеното от него мнение, което уронва престижа на БФС и съдийската институция“, гласи становището на СК.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *