Столично училище: Учител не е бил 11-годишното момче, то го е ударило

11-годишното момче, което днес беше прието в “Пирогов” със съмнения за комоцио, не е било удряно от учителя си, както твърди, а точно обратното. Това заявиха от столичното училище, в което учи детето.

То се оплакало от световъртеж пред пристигналите лекари, които установили следи от удари по тялото му. Ученикът заявил, че е било пребито от учител по физическо.

Директорът Величка Таседжикова коментира, че няма подобен случай. Проверка показва, че става дума за 70 ОУ “Свети Климент Охридски”.

Версията на ръководството е обратната на тази на петокласника – той нахлул в час по физическо на третокласници. След опит на преподавателя Георги Георгиев да го отстрани, момчето го ударило и избягало. Малко по-късно обаче се върнало майка си, която, по думите на учителите и директорката, започнала да ги плюе и обижда.

Третокласниците, които са присъствали на инцидента, също твърдят, че учителят не му е посягал.

От училището коментираха още, че момчето е от проблемно семейство и това не е първи инцидент, в който участва. Проблемно дете е и по-големият му брат, който учи в същото училище.

В момента тече вътрешно разследване. Учителят е подал жалба заради инцидента. А от Социалните служби коментираха, че ще бъде извършена проверка в училището.

Прегледите и снимките в “Пирогов” са показали, че на 11-годишния му няма нищо, съобщи “24 часа”. Момчето дори напуснало болницата, без да дочака края на изследванията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *