Стотици арестувани на протестите във Франция

Първи сблъсъци в Париж още в началото на поредния ден на протести. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне част от “Жълтите жилетки” на “Шанз-Елизе”. В Париж има десетки бронирани машини и повече от 8 000 полицаи. Много музеи останаха затворени, а гражданите и туристите са призовани да не излизат, ако не е абсолютно необходимо.

Франция е в пълна бойна готовност, а Париж е барикадиран, съобщава Нова телевизия. Мобилизирани са общо 90 000 представители на органите на реда в цялата страна, като 8 000 от тях ще следят обстановката в над 14 горещи точки на Париж. Районът на Елисейския дворец беше отцепен с метални заграждения. Арестувани са над 350 души. Очаква се напрежението да ескалира в следобедните часове. Според информация на медиите към демонстрантите ще се присъединят и екстремисти на крайната левица и крайната десница от Португалия и Германия. Те ще опитат да влязат в сблъсък с полицията.

Въпреки направените от правителството отстъпки, протестиращите отново свикаха голям митинг във френската столицата. Те го нарекоха “четвърто действие”, тъй като това е четвъртия уикенд, в който има масови протести срещу президента Еманюел Макрон.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *