Стотици благоевградчани посрещнаха 2022 г. на пл. „Георги Измирлиев“

С много емоции, с пожелания за здраве и успехи бе изпълнена новогодишната нощ на пл. „Георги Измирлиев“, където стотици благоевградчани се събраха да се поздравят.

Минути след настъпването на 2022 г., те бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов. „Изпращаме една странна, различна и нелека година!

Година, изпълнена с трудности, перипетии, изпитания и лишения.

Въпреки това, в тези необикновени времена, успяхме да намерим начин да се усмихнем, да повярваме, да обичаме, да бъдем съзидателни и добри!

Искам да Ви припомня думите на един мъдрец, които гласят, че най-ценният подарък, който можете да направите на някой друг – това е Вашето време, защото подарявате нещо, което никога не може да се върне! Безценен дар, който всеки човек прави неусетно и ежедневно на близките си.

Пожелавам Ви да бъдете здрави, щастливи и успешни през 2022 г!“, каза в приветственото си слово кметът Стоянов.

В новогодишната нощ на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград имаше светлинно и пиротехническо шоу.

В тържествената програма участие взеха емблематичният Ансамбъл „Пирин“, като талантливите артисти поведоха и Дунавското хоро. За жителите и гостите на Благоевград изпълненията си представиха още Павлина Теова, Малин Домозетски, Марияна Манолева, Таня Костова, Борис Кацаков, Милена Пищолска, Захари Костов, Стойка Германова. Дуетни изпълнения представиха и местните фолклорни изпълнители Стоян Джельов и Надя Андонова. За Благоевград пяха и Иван Радев и неговата дуетна половинка Маргарита Яновска.

Община Благоевград пожелава здраве и благоденствие през Новата 2022 година!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. кхан Крум

    Два часа иху и после – тихо и рев, че болничните легла в Ковид-отделенията се препълват. Прост народ – слаба държава!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *