Стотици български камиони не могат да излязат от Турция

Проблем по границата с Турция, след като южната ни съседка въведе изискване за плащане на всички глоби преди напускане на страната. Превозвачи се оплакват, че има неяснота за санкциите, а огромен брой камиони не могат да се приберат в България.

По данни на българските превозвачи към този момент стотици камиони чакат и не могат да излязат от Турция. Причината са неплатени глоби. Те обаче се притесняват, че не е ясно за какво точно трябва да плащат, защото има разминаване между сумите, които трябва да платят на митницата и тези в електронните системи.

Почти всички български камиони се оказват нарушители и съответно длъжници. Но това, което притеснява сектора е неяснотата. Ако не платят дължимите суми, автомобилите остават на турска територия.

Българските превозвачи не са против плащането на глоби, но когато знаят за какво и искат среща на ниво министри на транспорта между България и Турция, които да обсъдят проблема и да намерят решение. Те очакват проблемът да бъде решен, ако не се служи са готови и на протестни действия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *