Стотици изпълниха площада за празника на разложкото село Баня

Празничен концерт на самодейците от НЧ „Просвета“ бе финалът на честванията за празника на разложкото село Баня. Стотици жители и гости на малкото курортно селце се стекоха на площада, за да се насладят на таланта на местните самодейци. Финалния щрих постави талантливата Николета Загорчина с песента „Моя страна, моя България“. За последен поклон на сцената и пред нея се събраха всички участници, които пуснаха в небето десетки балони с цветовете на българския трикольор.

Празничната вечер продължи с концерт на гост-изпълнителя, народния певец Никола Тодоров, който отпразнува рождения си ден на сцената в Баня. Той изпя и няколко дуетни песни с колежката си Яна Добрева, която е ръководител на самодейните певчески групи в селото. Дълги кръшни хора се извиха на площада, а първото поведе кметицата Магда Първанова.

Празника уважи и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави банялии и им пожела да бъдат здрави и да продължават да съхраняват традициите и обичаите в селото.

Сред гостите бяха зам. кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, който е от Баня, както и кметове от други съставни села на община Разлог.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *