HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стотици ловци и риболовци от Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Разлог се събраха под дебелите сенки на Попови ливади за третия им регионален събор

Рекордните температури през последните дни не попречиха на стотици ловци и риболовци от Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Разлог да се съберат заедно в село Попови ливади за третия им събор, на който да обменят идеи и да се повеселят заедно. Така те превърнаха в традиция идеята, зародила се преди 3 години, като показаха, че са единни, и демонстрираха дух и емоция, на които мнозина да завидят.
Събитието бе белязано с богата програма, която започна рано сутринта с поднасяне на цветя в знак на признателност от страна на авджиите на две от големите личности в историята на този край на България. Първо отдадоха почит пред паметника на лобното място на Яне Сандански, а след това изказаха своята признателност пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади. Там, пред монумента на идеолога и военен ръководител на освободителното движение на българите в Македония и Одринско, отец Николай и отец Методи отслужиха водосвет за здраве, а след това бяха осветени знамената на дружинките от четирите ловно-рибарски дружества от двете страни на Пирин.
На официалната церемония дойдоха новоизбраният председател на УС на НЛРС в България Васил Василев, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатите Богдан Боцев и Димитър Гамишев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, кметове и заместник-кметове от региона, началникът на ДЛС “Дикчан” Здравко Камбошев, началниците на горските стопанства в Гоце Делчев Манол Козелов, Гърмен – Марко Запрев, Катунци – Симеон Ефремов, Струмяни – Росен Янев, шефове на районни полицейски управления, както и представители на ловно-рибарски сдружения от Драма, Кавала и Като Неврокопи начело с члена на УС на ловната федерация на Северна Гърция Йоанис Георгиадис и Стефанос Псомиадис, председател на едно от най-големите ловни сдружения в Северна Гърция. Сред участниците в събора беше и един от най-възрастните ловци в региона Васил Ашминов, на 86 години, от дружинката в санданското село Калиманци, имаше и гости от Плевен.
Председателят Васил Василев откри Третия ловен събор в село Попови ливади, а домакин на събитието отново беше ЛРС “Сокол” – Гоце Делчев.
За настроението на съборяните се погрижиха “Щуро маке” и обичаните изпълнители Боряна Карпузова, Ирина Паскалева, Георги Жбантов, които до късния следобед изпълняваха всяко желание на насядалите под дебелите борови сенки ловци и риболовци.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *