HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стотици отдадоха почит пред загиналия пилот майор Анастасов

С пълен военен церемониал загиналият пилот на хеликоптер Георги Анастасов бе изпратен в последния му път. Последно сбогом в родния му град Ямбол с него си взеха близки, приятели и целият военен елит –  министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида въоръжени сили.

Стотици военни и граждани се събраха пред ритуалната зала на Централните гробища в Ямбол, за да отдадат последна почит пред Анастасов, съобщава Дарик.

„Днес е ден на тежка загуба, защото се прощаваме с нашия боен другар пилот първи клас майор Георги Анастасов. Той превърна мечтата си в съдба, а съдбата си в дълг да защитава България. Майор Анастасов жертва живота си, за да спаси своите колеги“, каза в траурното си слово командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Майор Георги Анастасов бе погребан в родния си град Ямбол

“Отиде си подготвен летец и истински човек, който се открояваше със силата на своя дух, всеотдайност, неизчерпаема енергия и оптимизъм. Ще помним майор Георги Анастасов като отговорен, принципен и подготвен офицер, който беше отдаден на професията си“, се казва в съболезнователното писмо от министър Каракачанов.
еорги Анастасов загина на 9 юни при инцидент по време на тактическо учение “Черно море 2017”, когато управляваният от него вертолет падна във водата. При инцидента пострадаха други двама членове на екипажа, които са в стабилно състояние във варненската Военноморска болница, като лекарите дават добри прогнози за възстановяването им. С действията си капитан Георги Анастасов е спасил живота на колегите си. Посмъртно той бе повишен в звание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *