HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стотици полицаи и близки паднаха на колене, за да почетат паметта на Делян Палазов (СНИМКИ)

Стотици полицаи изпратиха в последния му път убития при адска катастрофа в Пловдив Делян Палазов. Вдовицата и майката на полицая бяха подкрепяни от близки, а приятелите и колегите му криеха напиращите в очите си сълзи. Двама свещеници отслужиха заупокойна молитва, а четирима колеги на Палазов изстреляха траурни залпове, съобщава Блиц. Ковчегът му бе съпроводен от дълга траурна процесия с много венци и цветя и с духова музика, извикана специално за трагичния случай от София. Невръстните деца на починалия не бяха на погребението.

Всички присъстващи почетоха паметта на Палазов с едноминутно мълчание, паднали на колене. Беше прочетен съболезнователен адрес от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, от директора на ОДП-Пловдив Христо Разсолков, който въпреки че е болен, присъства на погребението, от ГД „Национална полиция” и много други.

Делян Палазов бе положен в гроба в затворен ковчег, а върху него близките поставиха фуражката и каската от мотора на 36-годишния мъж.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че трагедията е пълна. Той изрази съжаление, че такива случаи се повтарят заради неразумно шофиране и превишена скорост. „За нас Делян Палазов остава в паметта ни като изключителен професионалист и като човек, който е загубил живота си по време на изпълнение на служебните задължения. За съжаление, това го има и при нашата работа, много пъти една ситуация не може да бъде преценена, не могат да бъдат предвидени всички опасности. За съжаление, има граждани, които се държат изключително безотговорно и нарушават правилата за движение и законите, и всичко това води до такива случаи”, каза Маринов.   Главният секретар на МВР добави още, че кампанията за събиране на средства за почерненото семейство е в ход и че ще бъде предложена работа на вдовицата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *