Стотици хапнаха курбан за здраве! Кметът Камбитов: Господ да пази Вас! Господ да пази Благоевград /СНИМКИ/

Стотици жители и гости на Благоевград се отзоваха на поканата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и се включиха в традиционния курбан на мемориалния комплекс „Памет и вяра” в местността „Зайова поляна”. На курбана присъстваха и председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете по строителство и сигурност инж. Янко Янков, по европейски проекти и програми Зорница Кралева, по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, по икономика и финанси Иво Николов, директор Дирекция „Правно- нормативно обслужване” Антония Методиева, кметове и кметски наместници от община Благоевград.

„ За трета поредна година даваме курбан за здраве и смятаме това да се превърне в традиция. Събрали сме се днес да се помолим на Бог за здраве за нас, за нашите близки, приятели , роднини. Да се постараем да бъдем по- добри и по- човечни!, с тези думи кметът д-р Атанас Камбитов се обърна към събрали се граждани и им пожела здраве. „Господ да пази Вас! Господ да пази Благоевград! Господ да пази България!”, пожела още кметът Камбитов. Той припомни делото на покойния митрополит Натанаил, който освети Кръста след построяването му, благодари на свещениците и на хората, вложили средства и сили, за да се осъществи днешният курбан.

Свещеници от православния храм „Въведение Богородично” отслужиха водосвет и благословиха приготвената трапеза за здраве и благоденствие на всички жители и гости на града. Общинското ръководство се бе погрижило да има седящи места за всички, въпреки че желаещите бяха стотици. Осигурен бе и безплатен транспорт, с който те се качиха до Кръста, където ги очакваха подредени трапези. Музика, приятелска обстановка и усмивки съпътстваха неделния ден за всички, които се включиха в курбана.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *