Стоян Христов е вторият зам. областен управител на Благоевград, заемаше същия пост през 2017 г. в кабинета на О. Герджиков

Юрист от Гоце Делчев, близък до областния лидер на БСП и негов съгражданин Валери Сарандев, е новият заместник областен управител на Благоевград. Стоян Христов Христов бе на същия пост за 3 месеца – в кабинета на Огнян Герджиков, от февруари до май 2017 г., когато губернатор бе Сарандев.

Христов започна кариерата си на държавен чиновник именно от Областна администрация – Благоевград веднага след дипломирането си като юрист в СУ. В екипа си го назначи бившият губернатор от БСП и експолицейски шеф Владимир Димитров. По време на мандата Христов отговаряше за административното обслужване и контрол на общинските съвети в региона. След това той бе юрист в Общинската администрация в Благоевград, изкара първия мандат на кмета Атанас Камбитов, след което той изненадващо го отстрани от поста. Христов спечели делата за дисциплинарно уволнение и бе възстановен на длъжност от съда. През 2017 г. обаче се върна в родния Гоце Делчев и до момента беше директор на дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ на общината.

Новият мандат на Ст. Христов като заместник областен управител се очертава също толкова кратък, колкото беше и предишният, защото политическият кабинет ще ръководи областта до парламентарните избори.

Припомняме, че на 19 май за областен управител бе назначен Николай Шушков, а преди седмица за негов заместник премиерът прати Слави Христов, бивш съветник в Кочериново от партията на Николай Цонев „Нова алтернатива“.

Двамата заместник областни управители ще бъдат представени неофициално днес, когато Шушков организира среща, свързана с провеждането на предизборна кампания на кандидатите за кмет на община Благоевград, на която са поканени 7-те претенденти за кметския стол, бивши кметове и почетни граждани на общината. След срещата в храма „Въведение Богородично“ в кв. „Вароша” Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи молебен за здраве и благоденствие за гражданите на Благоевградска община.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *