HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Странна акция на „Паркинги и гаражи“! Общинският „паяк” се качи на тротоара и изпочупи плочки, за да измъкне кола зад оградата на частен имот и да я пусне на улицата

За любопитна акция на репатриращия автобомил, т.нар. „паяк“, на общинската фирма „Паркинги и гаражи” сигнализираха в „Струма” благоевградчани вчера сутринта. Те се обадиха на редакционния телефон, за да изразят възмущението си, че „паякът“ се е качил директно на троатоара в опит да извади лека кола от двора на къща.

Репортер на „Струма“ отиде на мястото и се натъкна на повече от странна гледка. Малко след 9.30 часа репатриращият автомобил действително бе „кацнал” на тротоара на кръстовището между улиците „14-ти полк” и „Чаталджа”. Тежката машина бе застопорена по надолнището със собствените си хидравлични подвигачи, а за всеки случай под гумите бяха подпъхнати плочки от тротоара, които се бяха счупили при маневрата на „паяка”. Кранът бе извит силно на една страна, за да достигне намиращия се зад оградата на къщата лек автомобил „Форд Фиеста” с благоевградска регистрация. Цялата операция продължи близо 40 мин. и бе толкова атрактивна, че минувачите се спираха да гледат, а шофьорите и в двете посоки на „14-ти полк“ рязко намаляваха скороста при вида на необичайното явление. На няколко пъти се наложи кранът на „паяка” да коригира движението си, за да може прецизно да хване колата и тя да не се удари в намиращата се на сантиметри ограда от бетонна основа и метална конструкция нагоре.

В крайна сметка рискованата операция, извършена под зоркия поглед на двама мъже, намиращи се в двора на къщата, и на двамата служители на репатриращия автомобил, приключи успешно и колата бе качена на платформата. Изненадващо обаче „паякът“ не потегли с натоварената кола, а просто я „пусна“ на улицата. Двамата мъже от къщата стиснаха ръцете на служителите от „Паркинги и гаражи“ в знак на благодарност. Малко по-късно те се заеха да „оправят“ купчината плочки, използвана при застопоряването на „паяка”, а по-младият от тях се качи във форда и установи, че той пали.

Благоевградчани, станали свидетели на акцията, се чудиха това ли е работата на репатриращия автомобил и откога общинската фирма извършва „услугата“ прехвърляне на коли през огради на частни имоти.

Шефът на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов коментира случая така: „По наредба имаме право да извършваме подобна услуга, цената й е 40 лв., колкото струва и репатрирането на автомобил”.

На въпроса за счупените плочки на тротоара В. Атанасов заяви: „Е, има ли такива? Най-много да са 2-3. То и затова тази услуга е скъпа – 40 лв. за петминутна работа. Парите влизат в общината”, разясни шефът на „Паркинги и гаражи”.

КРАСИМИР ТРИФОНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *