Странни действия провокираха интереса на благоевградчани! Събарят 5 м от изградената преди по-малко от 2 г. подпорна стена до новия светофар при общежитията на ЮЗУ

Събарят част от новопостроената подпорна стена покрай ул. „Славянска“ в Благоевград при новия светофар в района на студентските общежития на ЮЗУ по-малко от 2 г. след изграждането й. Съоръжението е част от проекта за строителство на ул. „Възрожденска“, но се оказало, че 5 метра от него са в частен имот. 

„Има жалба от собствениците в ДНСК и в тази връзка общината разпореди да се премахне тази част от стената, която влиза в частния имот. Все още строителството там не е приключило и не е актувано, т.е. общината още не се е разплатила със строителите“, обясни заместник-кметът по строителството инж. Евгени Терзиев. Той заяви, че направеният незаконен градеж ще е за сметка на строителя, тъй като грешката е тяхна.


Част от новоизградената подпорна стена се събаря за сметка на строителите

Изпълнител на обекта е благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“. Въпросните 5 метра се премахват по начин, по който не се създава проблем за останалата част от стената, като първо тя се изрязва, а  след това се премахва и почиства, обясниха работниците.

ДИМИТРИНА  АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *