Страховете на мъжа, когато се влюби истински: 6 неща, които го побъркват

Не само ние, жените, сме способни да си представяме различни неприятни ситуации, да се съмняваме така да се каже от нищото, да очакваме нещо лошо всеки момент да се случи, а всъщност всичко във връзката ни да е наред. Водени от страховете си, мъжете преминават през същото, когато се влюбят истински и не искат да загубят жената до себе си.

Мъжете също се измъчват, но има една съществена разлика.

Той се страхува само когато е влюбен истински

Всички мъжки страхове се проявяват и прогресират само когато мъжът наистина е хлътнал до ушите. Само тогава се задейства този сложен механизъм, коренящ се дълбоко в нашето подсъзнание, изваждайки наяве най-големите ни страхове.

Ако мъжът не изпитва нищо друго, освен приятелство към една жена, тези страхове просто не се проявяват.

И така, от какво изведнъж започва да се страхува влюбеният до ушите мъж?

Сравнява се с бившия ви

Той започва да се сравнява с бившия ви мъж и много се страхува да не загуби това съревнование.

Този страх обзема мъжа особено силно, когато знае, че неговият предшественик е бил много, много добър човек, а вие сте били щастливи в миналата си връзка.

Той дори понякога се опитва да имитира бившия ви, защото не е сигурен, че може да ви хареса, ако е само себе си.

Страхува се, че не е достатъчно добър за вас

И заради това изпитва голям страх, че няма да може да ви впечатли, че няма да се влюбите в него толкова силно, колкото той във вас, че ще останете студени и безразлични.

Човек може да се държи доста уверено, но когато червейчето на съмнението го загризе отвътре, с неговото спокойствие и самочувствие е свършено.

Страхува се, че ще го замените за някой по-добър

Тревожи се, че някой по-успешен, интелигентен, внимателен, грижовен, красив и т.н. ще ви отнеме от него.

Ако един мъж ви обича толкова силно, че ви смята във всички отношения за по-добра от него, той ви издига на пиедестал. А след това откача само при мисълта, че от висотата на вашата идеалност ще си намерите и някой по-добър от него. Дълбоко в себе си той се мисли за недостатъчно достоен за вас. Не защото е вярно. Просто много ви обича.

Той се страхува за своята независимост

Обичайки ви с цялото си сърце, мечтаещ за неразделна връзка с вас, той, въпреки това, се страхува да не загуби независимостта си. И този страх се развива в две посоки. Първата е свързана със собствените му необуздани чувства. Когато твърде много обичаш някого, ставаш зависим от него. Копнееш да чуеш гласа му, да го видиш, да прекараш колкото се може повече време с него. В този смисъл любовта те прави зависим.

Другият страх за загуба на независимостта е свързана със  свободата му на избор, правото да взема онези решения, които иска. Защото, когато ви обича силно, вие сте в състояние да му повлияете за всяко едно нещо. Той се страхува, че ще го накарате да отговаря пред вас за своите дела, действия, прекарано свободно време и прочие.

Той се страхува, че вие ​​ще започнете да му диктувате условия, че ще го принудите да действа по този начин, а не по друг начин.

И точно този страх е толкова силен, че дори може да накара мъжа да се откаже от връзката си с вас, вместо да рискува и да опита.

Той се страхува, че ако е твърде нежен и любящ, ще загуби своята мъжественост

„Дали показването на любов и привързаност към нея няма да ме превърне в „мека Мария“?“

„Няма ли да стана прекалено уязвим и зависим в тази връзка, сваляйки защитната си обвивка на преднамерената студенина и грубост?“

Обикновено това са мислите на силно влюбения мъж, твърдят психолозите.

След като се е влюбил силно, той се страхува какво ще се случи след като любовта отмине

Мъжът се страхува какво ще се случи след това, ако изведнъж любовта си отиде. Той се измъчва, обмисля предварително сценариите какво ще прави и как да действа, ако огънят във връзката ви угасне.

Всички изброени по-горе неща говорят, че влюбеният мъж е много уязвим и несигурен, пълен със съмнения и страхове.

Уви, тези страхове често надделяват и мъжът, изтощен от себе си и притеснен, просто напуска връзката или изобщо не се решава да я започне. Твърди се, че точно тези страхове раждат закоравелите ергени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *