Refan-728×90-July-2019

Страх от вендета в “Гиздова махала” заради убийството на 27-г. баща на 2 деца

Извършителят на убийството в ромския квартал “Гиздова махала” в Дупница Емил Стоянов Гогов и братята Милчо и Мартин Асенови остават зад решетките.
Както “Струма” писа, тримата бяха задържани след убийството на 27-г. Стефан Кирилов, баща на две деца. Срещу Емил Гогов е образувано досъдебно производство за непредумишлено убийство по време на свада в ромския квартал. Е. Гогов, Милчо Асенов и брат му Мартин са в следствения арест в Кюстендил. Наблюдаващият прокурор по делото е поискал от съда тримата задържани да останат още 72 ч. в ареста.
Вчера все още не се знаеше кога ще е погребението на прободения с нож в сърцето 27-г. Стефан Кирилов. Все още не беше извършена аутопсия на трупа.
Напрежението от сряда, когато стана убийството в ромския квартал, не спада. Има непрекъснато полицейско присъствие, за да не се стигне до вендета и да има нови убийства. От момента на трагичния инцидент линейки на Спешен център непрекъснато се отзовават по сигнали на тел. 112 за припаднали роднини на убития и на извършилия убийството.
Лидерът на ромите в квартала Калин Георгиев сподели пред репортер на “Струма”: “Обстановката в квартала остава опасна. Във въздуха витае напрежение, не се знае в кой момент ще избухне като бомба. Добре че има полиция в квартала и създава респект. На мен ми е трудно сам да овладея положението. Ако се изпуснат нещата от контрол, ще се стигне до вендета и тогава не се знае кой кого… Едва успях да ги удържа, след като разбраха, че от полицията са наредили на персонала на Спешен център да лъжат, че убитият е закаран за София, след това им е съобщено, че е закаран в Кюстендил. Хора от квартала тръгваха с леки коли за София и Кюстендил. От мъка те тръгват, но не знаят къде отиват, мислеха, че е все още е жив. В същото време тялото на убития е било в Спешен център – Дупница, докато пристигне трупна кола от Кюстендил”, заяви К. Георгиев.
Той разкри и нови подробности как се е стигнало до кървавото меле: “В деня на убийството около 50 души, близки на чичото Е. Гогов, са отишли да се саморазправят със Ст. Кирилов след разразил се скандал преди една седмица заради децата им, които си играли и се сбили. Тогава майката на убития – Емилия, и братовчедка й Гинка скачат да се бият заради децата. В боя се намесил и Стефан. За да си отмъстят, в злополучния ден близки роднини на чичото Е. Гогов отиват да се саморазправят със Стефан, който бил със съпругата си. Като видял колко хора го нападат, извадил газов пистолет и стрелял във въздуха за самоотбрана. Така поне се говори в махалата. Опитал се е да ги сплаши, но не успял. Започнал ръкопашен бой между роднините, който завърши със смърт”, заключи К. Георгиев.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *