HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Страшен вирус удари луксозен курорт! Туристи 4 дни се борят с изгаряща температура, обриви и мехури

Украинско семейство се е заразило от опасен вирус в турския курорт Белек. Летовниците са били настанени в луксозния хотел Calista Luxury Resort, съобщава на страницата си във “Фейсбук” народният депутат Виталий Куприй, цитиран от Лайф.ру. Инкубационният период на болеста е от 10 дни до 1 месец. Т.е. заболелите, които се връщат в родината си, с голяма вероятност могат да разнесат заразата, предаде “Блиц”.

„Протичането на болестта е страшно: четири дни 40, след това обриви и мехури като грах по цялото тяло, не спя вече трети ден плюс диария. И това беше с всички от семейството ми”, цитира депутатът думите на един от пострадалите.

Вирусът Коксаки на първо място поразява децата, а от тях болестта се предава и на възрастните. Всичко започва с нарушения в работата на червата, висока температура и характерни обриви. В случай на неправилно лечение само след няколко денонощия настъпват тежки усложнения  паралич и поражения на обвивката на главния мозък. Пострадалото семейство отбелязва, че хотелът е отказал съдействие за лечението. „В хотела има около 1000 души, всяко трето дете боледува или е преболедувало, но никой не признава това, твърдят туристите. Украинското консулство е установило контакти със заболялото семейство. Пострадалите се надяват, че ще им бъде предоставен санитарен самолет, за да се завърнат в родината си. Така те няма да заразят други пасажери.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *