Страшен мор днес! Предупреждават за опасни жеги в Благоевградска област

През първия ден от работната седмица ще е слънчево, около и след обяд – горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38°, по-ниски – около 30°, по Черноморието.

Опасно горещо ще е в почти цялата страна. Оранжев код за високи температури е обявен в област Благоевград. Температурата там ще надхвърли 38 градуса. Жълт код за високи температури е обявен в 23 области на страната.

Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София-Област, Кюстендил, Перник, Кърджали, Хасково и Ямбол.

След обяд в тези области температурите ще достигнат до 36-38°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, по-ниска – 24-25°, е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 3, на юг от Бургас – 4 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра – около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *