СТРАШЕН РЕЗИЛ! Общински съветник дари 40 спални комплекта на закъсалата дупнишка болница, докато подписва протокола, единият изчезна

Независимият общински съветник в ОбС – Дупница Иван Танев дари 40 спални комплекта на общинската болница в града. В деня на дарението един от комплектите е изчезнал.
Иван Танев е помолил бизнесмени от Дупница да заделят средства и да закупят спално бельо за болницата. Срещу подписан  протокол независимият общински съветник е предал бельото на хирургично и двете вътрешни отделения.
Репортер на “Струма” се свърза с него по телефона. Ето какво заяви той:
“Миналата година майка ми лежа в общинската болница. При смяната на чаршафа от санитарка той се скъса, толкова беше стар и износен. Още тогава реших да направя нещо и да подпомогна болницата с бельо. Моите възможности не са големи. Купих 6 комплекта и помолих бизнесмени с малък бизнес да купят бельо, колкото имат възможност, да го занеса в болницата. Те приеха молбата ми и дариха още 34 комплекта. Някой ще каже какво толкова е дарено. Да, така е, но ако всеки заможен дупничанин или общински съветник подпомогне болницата с това, което може, все пак е нещо. Още при даряването на бельото останах разочарован. В едно от отделенията един от комплектите изчезна, някой го открадна, докато подписвах протокола за дарение. Тази кражба ме разколеба в мисията ми, макар и дребна за някои, да оборудвам с бельо и неврологично отделение.
Одеялата в болницата са от времето, когато е била военна. На тях има надпис МО /Министерство на обраната/” – изрази разочарованието си независимият общински съветник.
Репортерска проверка установи, че постеловъчен инвентар в общинската болница не е купуван от 15 г. Преди 10 г. австриец е дарил бельо за цялата болница, което се ползва и до днес, макар че е захабено и скъсано. В някои отделения не достигат възглавници и калъфки за тях. Санитарите са принудени да крият под чаршафите мръсните възглавници, за да не ги гледат пациентите”.
Управителят на общинската болница доц. Д. Недин заяви по повод липсата на елементарни неща в здравното заведение: “Да, така е. В болницата няма достатъчно постеловъчен инвентар. Някои пациенти си донасят от вкъщи чаршафи и възглавници. Пред болницата стоят по-големи проблеми за решаване. Важното е, че в момента има лекарства в аптеката и пациентите получават адекватна медицинска помощ”, заяви доц. Недин.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *