СТРАШЕН СКАНДАЛ! Изчезнаха документи за строежа на тунел “Железница”! Полицаи ги търсят в жилищата на важни клечки от АПИ

Документи за обществената поръчка за над 250 милиона лева за строителството на тунел “Железница” на автомагистрала Струма са изчезнали мистериозно, гръмна със скандала Би Ти Ви. Липсва офертата на един от кандидатите и това е една от основните причини за спиране на търга.

Въпросните документи представляват папка с техническото предложение на един от 17-те участници и правят невъзможно провеждането на търга.

На 31 март изпълнителният директор на АПИ забелязва, че липсва една от папките в обществената поръчка. Подава сигнал в полицията, след което в пътната агенция влизат служители на СДВР.

Оказва се, че важната документация се е съхранявала при изключителни мерки за сигурност в стая в агенцията.

В нея се е влизало с магнитна карта и достъп имат само изпълнителният директор на АПИ и петимата членове на комисията на обществената поръчка. Още в петък вечерта полицията е проверила домовете на членовете на комисията. Има досъдебно производство срещу един от тях.

От Пътната агенция отказаха да говорят по темата с мотива, че в момента се водят процесуално-следствени действия.

Най-дългият и най-скъп тунел в страната трябваше да бъде завършен до 2022 г., защото се плаща с еврофондове по изтичаща тогава програма.

Сегашното решение поставя под риск средствата, които ако загубим, ще се поемат от българския данъкоплатец.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *