HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Страшна гавра с пешеходец! Шофьор го смля от бой, човекът почина

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 28-годишен шофьор за побой над възрастен пешеходец с фатален край. Инцидентът станал на 28 април 2017 г. след състезанието “Млад огнеборец” на стадиона в град Гоце Делчев, на което бил Иван Пиринлиев с приятели. След приключване на събитието той и компанията му си тръгнали с управлявания от него лек автомобил “Деу” към центъра на града. Около 11:30 ч. наближили магазин “Валан”, където искал да остави колата на паркинга на търговския обект. В този момент към магазина идвал пеша 68-годишният Иван Шущарков, на когото шофьорът Пиринлиев подал звуков сигнал. Възрастният пешеходец се обърнал, забелязал движещия се лек автомобил, забавил ход, отдръпнал се назад и отправил реплика към водача: “Какво си се разсвирил?”. Подразнен от реакцията му, Пиринлиев го напсувал, след което продължил шофирането и спрял на паркинга.
Пешеходецът отишъл до автомобила, застанал до вратата на шофьора и заявил: “Ти какъв си бе, мухльо, че ме псуваш?!”, хванал го за тениската и започнал да го дърпа, при което дрехата се скъсала. След това напсувал шофьора, което ядосало Пиринлиев, който слязъл от колата и се нахвърлил върху Шущарков с юмруци. Нанесъл му силни удари в областта на главата и лицето, от които мъжът паднал на земята и си ударил главата. Пострадалият лежал безпомощно по гръб на асфалта, по главата и ушите му имало кръв, а лявото му око било подуто. Пиринлиев се изплашил, взел шише с минерална вода от автомобила и го напръскал по лицето, за да се свести, повдигнал главата му, за да промие раната, и го обърнал настрани, за да не си глътне езика.
През това време пътуващите с него приятели подали сигнал на тел. 112. Пребитият мъж бил транспортиран от медицински екип до МБАЛ – гр. Гоце Делчев, а от там по спешност в болница “Токуда” в София, където веднага е опериран. След продължилото 46 дни интензивно лечение възрастният мъж починал.
Според експертното заключение между получените травматични увреждания и настъпилата смърт на Ив. Шущарков има пряка причинно-следствена връзка. Предстои да започне съдебен процес срещу Ив. Пиринлиев, който е обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смъртта на възрастния човек.
След фаталния инцидент на младия шофьор, който работил в шивашкото предприятие “Пиринтекс”, бе наложена забрана за напускане на страната.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *