Стрелба в Мелник! Кордопуловата къща стана имение на албански мафиот

Най-малкият град в България – Мелник, и близкото село Хотово станаха сцена за заснемане на финала на новия американски филм  „Лазарат”, който предстои да бъде пуснат в края на годината. В кинопродукцията с продуцент благоевградчанина Янко Ушатов и Исса Заруои и режисьори Уилам Кауфман и Станимир Стаматов участват холивудският актьор  Арманд Асанте, Луис Мандалуир и бг актьорите Христо Мицков, Георги Златарев и други албански и български артисти.

Продуцентът Ушатов със задоволство разказа пред репортер на „Струма“ защо и как са избрали Мелник и околните села за декор. В рамките на 5 работни дни ще се проведат снимките, като  в 2 от тях ще са в Хотово и три в Мелник, в Кордопуловата къща. Филмът е американски, продуцентите са от България.  Действието се развива в гр. Лазарат, Албания, полицията се изправя срещу мафията, оглавявана от местния трафикант №1. Имението на мафиота е избрано да е Кордопуловата къща и в края на филма той е атакуван от полицията. Типично полицейска история. Екшънът е базиран на действителни събития и факти в гр. Лазарат, в Албания, свързани с дрогата. По голямата част от лентата е заснета в София, в Мелнишко са финалните кадри. Избран е районът, защото е много красив и е с уникална зеленина и природа. Продуцентът издаде, че филмът вече е продаден  в Русия, Америка и Западна Европа. Албанските и американските актьори са впечатлени от местната природа. В петък е последният снимачен ден. Снимачният екип е изцяло български. Статистите са от Сандански и са около 30 души, наета е и местна работна ръка, която съдейства за чистотата и храната. Това всичко се случи със съдействието на кмета на Мелник Наско Петев, обясни Ушатов. Снимачният екип с чужденците е около 140 души.

Цялата леглова база в Мелник е заета. Актьорите и снимачният екип консумират изцяло местни гозби. От вчера започнаха снимките в Хотово с участие на 30 статисти от Сандански. Имаше яка стрелба и много гилзи по земята, но за успокоение на гражданите и местните хора патроните са само халосни. Снимачният екип в първия ден е останал силно впечатлен от общителността на местните хора, макар че темата на деня им е била как са завършили футболните срещи на „Вихрен“ /Сандански/ и „Беласица“ /Петрич/ и кой от двата отбора ще отпадне от „В” група.

Кметът на Мелник Наско Петев получи и дарение – нов лаптоп от продуцентите на филма за помощта, която е оказал.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *