HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стрелба в Париж! Двама полицаи убити, Ислямска държава пое отговорността

Стрелба в центъра на Париж. Полицията затвори булевард “Шанз Елизе” и още няколко улици в централната част на френската столица и предупреди гостите и жителите на града да избягват тази част на Париж. При атаката бяха убити двама полицаи, а трети беше тежко ранен. “Ислямска държава” пое отговорност за стрелбата в Париж, съобщи нейната информационна агенция Амак, цитирана от Ройтерс.

Малко преди джихадистката организация да поеме отговорност за акта френският президента Франсоа Оланд заяви, че е убеден, че атаката трябва да се разследва като терористичен акт.

Стрелба в Париж

Оланд каза, че за 8 ч. тази сутрин е свикал спешна среща на съвета по отбрана и национална сигурност. “Ще бъдем абсолютно бдителни, особено по отношение на изборите”, каза той в изявление по телевизията, цитиран от ДПА и Ройтерс.

Стрелба в Париж

Предполагаемият извършител на нападението бил обект на антитерористично разследване, тъй като изразил намерение да убие полицаи, казаха цитирани от АФП източници, близки до разследването.

Полицията е претърсила жилището на мъжа в парижкото предградие Сен е Марн. Става въпрос за човека, на чието име е регистриран автомобилът, използван при нападението.

Нападателят беше убит от полицията по време на стрелбата.

Нападение в Париж

При атаката загинаха двама полицаи, а трети беше тежко ранен.

Нападателят е имал досие “S”, което за Франция е сигурен знак за радикализация.

Полицията съобщи за втори участник и издаде заповед за неговия арест. Той пристигнал с влак от Белгия.

Стрелба в Париж

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *