Стрелба на оживена улица в Сандански, какво се случи след това

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Б. за незаконно държане на оръжие, отправяне на заплахи с убийство с употреба на оръжие и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

Обвиняемият Б. се познавал с Д.С., с когото били във влошени отношения.

След обяд на 11.04.2018 г., при управление на лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“ по бул. „Свобода“ в гр. Сандански, обвиняемият видял Д.С. заедно с приятеля му, които си говорили. През отворения прозорец на колата си И.Б. започнал да отправя обиди и заплахи спрямо опонента си, който от своя страна го игнорирал.

 След известно време обвиняемият се върнал с автомобила си на същото кръстовище, където С. продължавал да разговаря с приятеля си, облегнат на предния капак на ползваното от него МПС марка „Мицубиши Паджеро“. Б. рязко намалил скоростта на управляваната от него кола, като почти спрял на пътното платно, отворил прозореца на предната врата и на висок глас заявил на Д.С., че ще го застреля. В следващия момент обвиняемият протегнал ръката си през прозореца, насочил пистолет и натиснал спусъка му. Изстрелът бил възпроизведен от него в посока на Д.С. и автомобила му.

 Куршумът счупил две от стъклата на автомобила, излязъл от купето и продължил движението си и извън него под въздействието на значителна кинетична енергия.

 Вследствие на случващото си и основателния страх, че може да бъде убит, Д.С. инстинктивно приклекнал на място. Възползвайки се от уплахата му И.Б. прибрал пистолета, увеличил рязко скоростта на движение на автомобила си и бързо се отдалечил в посока към изхода на гр. Сандански.

 Междувременно пострадалият Д.С. уведомил органите на реда за случая, които незабавно посетили местопроизшествието и извършили оглед.

 В хода на разследването е установено, че изстрелът е бил произведен от късоцевно огнестрелно бойно оръжие – пистолет, с калибър от 9 х 18 мм., както и че обвиняемият И.Б. не притежава надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

В своите първоначални обяснения обвиняемият отрича да е извършвал престъпленията, в които е обвинен, като твърди, че по същото време тренирал заедно с приятеля си в района на парка към хотел „Свети Врач“. Впоследствие се е възползвал от правото си да не дава обяснения по случая.

Стрелбата е била извършена в светлата част от денонощието, в централна част на гр. Сандански на оживена улица, където е имало множество автомобили и пешеходци. Използването на огнестрелно оръжие би могло да нанесе сериозни увреждания на здравето и да застраши живота както на лицето, спрямо което бил насочен изстрела, така и на съвсем случайно преминаващи хора, които в този момент биха се оказали в района на произшествието.

 Предстои делото да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *