Стрелецът от Тексас посещавал църквата и преди

Мъжът, който откри огън, уби двама души и бе застрелян в църква в американския щат Тексас, бил посещавал няколко пъти църквата тази година. Давали му храна, но той поискал пари и когато получил отказ, се ядосал, разказа свещеникът на религиозната общност, предаде БТА.

В неделя по време на служба 43-годишният Кийт Томас Кинунън, влезе с пушка в църква в градчето Уайт Сетълмент, откри огън и уби двама души. Нападателят бе застрелян от двама енориаши, които били от охранителния екип на църквата. Очевидци казаха, че нападателят бил с перука, изкуствена брада, шапка и дълго палто. Затова привлякъл вниманието на екипа за сигурност.

По-късно, след като видял снимка на стрелеца без дегизировката, свещеник Брит Фармър разказа за вестник “Крисчън кроникъл”, че е разпознал мъжа. Той бил идвал и преди в църквата, получавал храна, но веднъж поискал пари и се ядосал, когато му отказали. Мотивите му още не са ясни.

Случилото се в тексаската църква – ликвидирането на нападателя от въоръжени енориаши, бе използвано като аргумент в подкрепа на схващането, че носенето на законно притежавано оръжие може да предотврати по-големи трагедии. Президентът Доналд Тръмп подчерта в Twitter ролята, която са изиграли двамата въоръжени енориаши, които са спрели стрелеца, и написа, че изказва голяма благодарност.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *