HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стремителната кариера на един от най-бързо издигащите се служители в Разплащателна агенция – Благоевград се разклати

Стремителната кариера на един от най-бързо издигащите се служители в Разплащателна агенция – Благоевград – Снежана Шаренкова, се разклати – 2 дни след като приключи проверката по сигнал срещу нея и мъжа, с когото живее на семейни начала, вчера ДФЗ обяви конкурс за поста й началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ с основна заплата от 460 лв. до 2250 лв.

Тест и интервю с кандидатите ще бъдат насрочени след 17 юни. Ако Сн. Шаренкова реши да се яви на теста, това ще й е за втори път.

Миналата есен тя се провали с гръм и трясък и изпитващите от ДФЗ определиха участието й в тогавашния конкурс като напълно неуспешно. Към онзи момент тя изпълняваше същата длъжност временно, а след провала на конкурса пак си остана началничка със същия статут.

Любопитното е, че дамата бе „скъсана“ от Живко Живков – тогава шеф на изпитната комисия, и оставена на поста пак от него, но вече като новия директор на ДФЗ на мястото на Румен Порожанов.

Сега отново името на Живков стои под обявата за началник на отдела, а единственото обяснение за нея е проверката, която фондът направи миналата седмица в ДФЗ – Благоевград. По същото време гласност доби писмо от земеделски производители, адресирано до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на земеделието и горите Румен Порожанов и Живко Живков, в което имаше директни обвинения към Шаренкова и мъжа до нея Иван Тупавичаров за умишлено забавяни от тях проекти по мярка 6.3.

За Шаренкова обвинителите дори пишеха, че тя открито се хвалела с протекциите на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Живко Живков, който всеки момент щял да й предложи договор за постоянно заемане на длъжността „началник отдел”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *