HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СТРЕС ПОВАЛЯ МЛАДИТЕ ХОРА! Гимназистка от Икономиката в Благоевград получи нервна криза след скандал с приятелка, студентка колабира по време на лекции

Две момичета колабираха вчера в Благоевград. 16-годишна ученичка от Професионалната гимназия по икономика получи нервна криза след скандал със съученичка, студентка от ЮЗУ „Неофит Рилски“ припадна по време на лекции в сградата на ПГСАГ /бившия Строителен техникум/ в Благоевград.

Инцидентът с гимназистката станал вчера около 14,00 часа. Между десетокласничката и нейна приятелка възникнал скандал в междучасието за споделени лични тайни. Спорът между двете съученички продължил и извън училищната сграда, едната от тях се почувствала зле и си тръгнала.

Пред блок 36 в жк „Ален мак“ на метри от учебната сграда ученичката изведнъж усетила задух, главозамайване и започнала силно да трепери. Нейни съученици и строителни работници от саниращ се блок се притекли на помощ, подаден е сигнал на тел. 112.

На място пристигнал екип на Спешен център – Благоевград, оказана е първа помощ на място на ученичката. След лекарския преглед е установено, че се нуждае от лечение и с линейка е транспортирана до спешно отделение на благоевградската болница.

Предприети са спешни действия за стабилизиране на състоянието й, кризата с учестено сърцебиене и тревожно разстройство е овладяна. След извършените консултации е установено, че причината за изпадането в тежко състояние при момичето е стрес от деня след възникнал спор с крясъци, които силно я разтревожили и причинили нервен пристъп.

За коментар потърсихме директора на Професионалната гимназия по икономика Ася Бояджиева, която провери случая и поясни, че се касае за пререкания между две приятелки за изнесена лична информация. Училищната директорка поясни:

„Едното от момичетата е с по-лабилна психика и емоционално. Разговарях веднага със сестрата на ученичката, която е присъствала по време на лекарските консултации, родителите работят извън Благоевград. Състоянието й е добро, престояла е в спешно отделение около един час и е освободена, беше спокойна и спеше. Разговарях веднага и с другата ученичка, която също е разстроена и се разплака. Тя поясни, че е повишила тон, но не е очаквала приятелката й да получи криза. Провеждаме постоянно беседи с учениците, разговаряме с тях, но детската психика е неукрепнала и лесно ранима, един дребен проблем може да доведе до сериозни последици, затова всички заедно, родители и учители, трябва да сме близо до тях с ценни съвети и подкрепа”, заключи училищната директорка.

По същото време друг случай на припаднала студентка вдигна на крак медиците. При оказаната помощ на място е установено, че студентката е колабирала от силна коремна болка, тя е насочена за консултация при специалист.

ЕКИП „СТРУМА“

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *