Строги ограничения и в Ковачевци заради коронавируса

Строги ограничения са въведени и в най-малката община в Пернишко – Ковачевци. Със заповед на кмета Васил Станимиров новите мерки ще са в сила до 7 ноември. В общината се отменят всички масови мероприятия на открито и закрито, провеждането на организирани празнични, провеждането на културни и развлекателни мероприятия, в т.ч. концерти и сценични прояви, спортните прояви и състезания, включително футболни мачове от регионални първенства и от държавното първенство по футбол за жени 2020/2021 г., преустановяват се всички репетиционни дейности от танцовото и музикалното изкуство на закрито, както и всички спортни тренировъчни занимания на закрито.

Собствениците на търговски обекти трябва да предприемат всички необходими противоепидемични мерки. Посещенията при живущите в двата дома от семеен тим в Сирищник се забраняват, изключения се правят само по преценка на директора на институцията.

Училището в с. Калище продължава да работи според разпоредбите за спазване на правилата за безопасност.

Кметът на общината Васил Станимиров преболедува коронавируса, и то в доста тежка форма. Той бе в столична болница повече от 2 седмици, дори дишането му бе подпомагано от кислородна маска. Сега се е възстановил, но предупреждава всички в общината да бъдат отговорни и да спазват правилата и изискванията, защото заболяването е изключително тежко и със сериозни последствия. КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *