Строителството на магазин „Билла” в района на ЗМК в Благоевград пак влиза в пленарна зала на ОбС

Искането на магазин „Билла” на разрешение за изработване на Подробен устройствен план с изменение на плана за регулация в района на ЗМК в Благоевград отново ще се дискутира в Общинския съвет, въпреки  мнозинството, което получи при гласуването на сесията в края на май. Предложението бе отразено като прието, след като набра 13 гласа „за“ от общо 22-ма гласували, но се оказва, че са били нужни 21 гласа, за  да се зачете гласуването в полза на инвеститора. Причината е, че освен разрешение за изработване на ПУП искането включва и съгласие за преминаване през общински имот, което изисква гласовете на половината състав на местния парламент.

Припомняме, че казусът за изграждане на магазин „Билла” в долната част на района на ЗМК предизвика горещи коментари на съветниците от групата на ГЕРБ. Причината бе, че инвеститорът не е предвидил в транспортната схема успокоителна лента при кръстовището на ул. „Симеон Радев“ и ул. „Борис Ангелушев“, където да се престрояват  автомобилите, които искат да влязат към паркинга на бъдещия магазин. Според съветниците тази липса ще създаде сериозни предпоставки за ПТП.

За новото вкарване на темата в пленарна зала най-вероятно ще се иска корекция на транспортната схема, в противен случай инвеститорът рискува ОбС да отхвърли ПУП-а.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *