„Стройкомерс 58”-Петрич спечели обществена поръчка без никаква конкуренция, отстраниха другия участник

Петричката фирма „Стройкомерс 58” на Константин Николов, в която допреди 2 г. той бе съдружник на бизнес дамата Марияна Ризова, ще ремонтира срещу 37 500 лв. покрива и част от двуетажна масивна сграда в петричкото с. Рупите, която е собственост на общината.

Николов спечели първата си за годината обществена поръчка със 72,75 точки от 100 максимални, което не бе проблем предвид факта, че комисията отстрани от участие  втория кандидат „Кирил Смилянов Тодоров” ООД заради липса на списък на техническите лица, които ще работят на обекта.

Предстоящият ремонт включва частична подмяна на керемидите на покрива, който на места е пропаднал заради огънати по дължината му ребра, смяна на дограмата, ремонт на стените. В офертата си Николов е обещал да приключи работа за 60 календарни дни и да даде 8 г. гаранционен срок на обекта.

Фирмата на К. Николов не е от редовните победители в обществените поръчки на община Петрич, макар че е член на сдружението на строителните фирми. На нея обикновено се падат малки обекти със стойност под 100 000 лв., поради което за цялата 2017 г. тя успя да спечели поръчки общо за 110 000 лв., а миналата година направи ремонта на физкултурния салон на СО „Антон Попов” срещу 59 000 лв.

Отпадналият от надпреварата за сградата в Рупите К. Тодоров пък е от още по-дребните строители в Петрич, а името му се прочу миналата пролет, след като неизвестни подпалиха с коктейл „Молотов” автомобила на съпругата му.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *