Строят денонощна аптека и кафене в двора на бившата Транспортна болница в Дупница, отдават ги под наем за 10 години

Усилени ремонтни дейности текат в инфекциозното отделение на общинската болница в Дупница. Стените се облицоват с гипсокартон, основно се ремонтират санитарните помещения. Въпреки ремонта, който се налага по предписание на РЗИ – Кюстендил, отделението приема пациенти, нуждаещи се от лечение, като се използва входът откъм двора на сградата.

Както “Струма” писа, инфекциозното отделение в общинската болница беше единственото на територията на общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, което приемаше пациенти с морбили по време на разразилата се епидемия през лятото.

В същото време от общината в Дупница са взели решение да се изгради денонощна аптека в двора на бившата Транспортна болница, където се помещава част от общинската болница. Тя ще обслужва не само пациенти на болницата, но и граждани. От години в Дупница няма денонощна аптека. Допреди години собственичката на аптека тогава в центъра на Дупница Мария Попова поддържаше денонощна аптека, но я затвори с мотива, че не е печеливша.

От общината са определили терен от 60 кв.м, който ще бъде отдаден под наем за 10 г. срещу 168 лв. месечен наем.

За да се подобри комфортът на лекари, санитари и пациенти, се предвижда да се открие кафене върху 100 кв.м в двора на бившата Транспортна болница, като ще се отдаде под наем за 10 г. срещу наем от 280 лв. на месец.

С решение на Общински съвет се предвижда да се поставят 6 кафемашини в общинската болница срещу месечен наем от 50 лв., като и за тях срокът на договора е 10 години.

Както “Струма” писа, общинската болница се издържа сама и калкулира печалби, част от които се изразходват за нова апаратура. Тъй като общинската болница е собственост на общината, общинското ръководство и ръководството на болницата работят в синхрон за подобряване на медицинското обслужване и отдаване под наем на терени срещу наеми.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *