Строят нови помещения в ДГ „Слънце“ в Радомир, приемат 50 деца повече

Капацитетът на ДГ „Слънце“ в Радомир ще бъде разширен. За целта общината е обявила обществена поръчка за инженеринг – проектиране, строителство и изпълнение на авторски надзор за пристрояване на две нови помещения. Прогнозната стойност е 431 666.67 лв. без ДДС.

Детската градина, която се намира в жк „Тракия“, е построена през 1975 г. Тя е от три двуетажни сгради, а капацитетът й е за 138 деца, разпределени в 6 групи. Всяка от тях има занималня, спалня, трапезария, кухненски офис, умивалня, тоалетна и склад. В двора пък са изградени детски площадки.

Според нормативната уредба в момента капацитетът на една група в детска градина е 23, а в ясла – 18, по изключение се допускат съответно 28 и 23 деца. С решение на ОбС – Радомир обаче капацитетът на групите в „Слънце“ е  увеличен на 30 малчугани. Това пък водело до затруднение на персонала да се справи с дейността си.

Проектът сега предвижда пристрояване към съществуващата сграда на две помещения, в които ще има две групи с общо 50 деца. По този начин ще се намали недостигът на места и ще се даде възможност на всички деца от 4-годишна възраст да посещават детско заведение с условия, отговарящи на възрастовите особености и степента на развитието им.   КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *