Строят нов закрит пазар в центъра на Гоце Делчев

Строеж на нов закрит пазар ще обсъждат на първото си редовно заседание след лятната ваканция общинските съветници от Гоце Делчев. Той ще е собственост на „Общински пазари“ ЕООД и ще се намира в центъра на града.

Проектът ще бъде разгледан първо на заседания на постоянните комисии към ОбС в четвъртък и петък. Своето съгласие за изграждането му трябва да дадат комисиите по общинска собственост, устройство на територията, по законност и бюджет, финанси и инвестиционна политика.

На заседанията ще бъде обсъдено и актуализирането на програмата за управление на отпадъците на регионалното сдружение за Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Ще бъде одобрена и актуализирана средносрочна бюджетна прогноза на община Гоце Делчев.

Членовете на комисията по устройство на територията ще обсъдят дали да дадат картбланш на инвестиционното намерение на Магдалена Хамид от Гоце Делчев за изграждане на семеен хотел в местността Симитли чаир, за който „Струма“ вече писа.

Той ще е на три етажа с общо 12 стаи, с ресторант, кафе-аперитив и санитарни помещения на първия етаж, а всяка стая ще има собствен санитарен възел. Към него ще има и по-малка постройка с няколко стаи. Паркингът ще е за 15 коли, ще има и обособени паркоместа.

Семейният хотел ще изникне в имот, който в момента е необработваема нива.

Решенията по тези предложения ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на местните общинари, която за момента не е насрочена за конкретна дата.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *