Стряскащо! Возят ни около 5000 автобуси без…

До момента около 5000 автобуса са без колани и не всички са технически пригодени затова. Това заяви заместник-министърът на транспорта Ангел Попов по време на обсъждане на работните проекти на законите за движението по пътищата, за водачите на моторни превозни средства и за пътните превозни средства.

Попов отправи призив към българското общество, че трябва да подкрепят идеята да има колани в автобусите. “Трябва да има по всякакъв начин колани в автобусите, защото те спасяват човешки живот”, категоричен бе той.

Попов посочи, че не вижда никакъв проблем в това велосипедистите да си поставят каска. “Навсякъде в Европа всички карат колело с пригодена каска затова, а само ние не”, заяви той. По думите му поставянето на предпазна каска по никакъв начин не би затруднило велосипедистите.

На въпрос кой ще издава техническите паспорти и досиета, Попов отговори, че ще започне да се събира огромна база информация в пунктовете за техническите прегледи, пише блиц.

“По този начин всички граждани могат да бъдат спокойни, защото ако закупят автомобил от чужбина, ще може да се провери какво е правено на него и на колко реални километра е той”, каза още Попов. Той обясни, че тези проверки ще се правят от ИА “Автомобилна администрация”.

По думите на Попов промените ще се реализират в най-кратки срокове, тъй като има всички предпоставки затова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *