Студени утрини, без съществени валежи до края на месеца

През нощта облачността над повечето райони ще бъде значителна, освен в крайните южни части на страната. В северозападните райони ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а на изток — слаб от северна посока.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат по-високи от днешните: от около нула, минус 1 до плюс 4-5 градуса.

През по-голямата част от деня облачността ще бъде значителна, но от север след обяд ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

Европа отново е под властта на антициклон и в по-голямата и част е мъгливо или с ниски облаци, почти без валежи, а в планините — слънчево. Изключение са само най-западните и най-източните райони, където превалява слаб дъжд.

У нас остава сухо: до днес през ноември са паднали едва една пета — около 20 процента от месечните валежи, а до края на месеца засега не се очакват съществени такива. Затова пък утре в Либия, а в следващите дни в пустините на Египет, Сирия и Израел ще паднат значителни количества дъжд.

Без съществена промяна ще остане времето през повечето дни до края на седмицата. Минималните най-често ще бъдат около и под нулата, а дневните – от 6-7 до 11-12 градуса.

Сутрин на места ще има мъгли, а през деня и по високите места ще има незначителна облачност, до слънчево време.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *